Skip to main content

Kirándulás a Pénzmúzeumba

Idén a budapesti Pénzmúzeumba mentünk az év eleji kirándulásra és mind roppantul élveztük.

Elindultunk az iskola kapujától a vasútállomásig. Onnan zónázóval mentünk Budapestre ami egy 20 perces út volt. Egy rövid séta után odaértünk és az osztály két csoportra oszlott, Ági néni és Adri néni csoportja. Én Ági néni csoportjába lettem osztva és rövid idő után bementünk.

Leültünk és az idegenvezetőnk megismertetett minket egy érinthetős képernyővel , amiben információt láthattunk különböző pénzérmékről. Ugyanott volt egy falitérkép, Nagy-Magyarországról és aranybányáiról tanulhattunk.

A képernyő mellett egy íves folyosón haladtunk át amiben az aranykészítéshez való tárgyakat láthattuk. A következő helyen egy hosszú rúd aranyat láthattunk ami milliókat ér. Azon túl az első interaktív játékot kipróbáltuk, amiben mai tárgyakat kellett cserélgetni másért. Utána pedig ősi pénzérméket tanulmányoztunk amiket világszerte használtak. Többek között még kipróbáltunk egy másik interaktív játékot ahol a gazdaság volt a lényeg, hogy mibe fektessünk be és mibe ne.

A fő attrakció mégis a  magas szobában lévő aranytömb volt, ami 13 kilós és páran alig bírtuk megemelni, több milliót ér amiből 32 Teslát lehetni venni.

Legutolsó sorban szerintem a legviccesebb, ami nem más mint a kinyomtatható játékpénz. A vezetés végén mindenki kapott egy kulacsot. Mielőtt visszaindultunk a vonathoz volt még időnk így elmentünk a Millenárisra.

Vácra ugyanúgy zónázóval mentünk, de onnan kocsival mentem haza.

Az autóban hazafele azon gondolkoztam, hogy mi volt a kedvencem és arra jutottam, hogy a válaszom: MINDEN!

Ujj Zalán 6.a osztály

Pénzmúzeum élménybeszámoló

Nádudvari Máté 6.a

Idén a Pénzmúzeumba látogattunk el és a Millenáris Parkba.

9 órakor indultunk az iskolából mert 9.20-kor már várt a vonatunk. Zónázó vonattal mentünk, ami sehol nem állt meg így 25 perc alatt bent is voltunk. Mivel még rengeteg idő volt a látogatásig a Pénzmúzeumba – kihasználtuk ezt az időt is- elmentünk villamossal a Millenáris Parkba. Megcsodáltuk a tavat ami tele volt meseszép halakkal. Gyorsan repült az idő, így elkövetkezett a látogatás ideje. A múzeum előtt két csoportra váltunk szét. Az egyik fele bement a másik csoport elment sétálni a Városmajorba de nem sok idő múlva a sétáló csoport is bement.

A múzeum gyönyörű volt belülről is. Mindenki kapott egy kártyát, amivel be kellett regisztrálni.Ezután  el is indultunk az vezetővel, aki az utat mutatta és sok érdekes dolgot mondott. A múzeum sok pontján megálltunk nézelődni és nagyon érdekesnek tartottuk.

Rengeteg szépet és jót láttunk, de a vége volt a legjobb, mert mindenki nyomtathatott magának pénzt, sőt még ajándékot is kaptunk.

Sok élménnyel gazdagodtunk és tértünk haza. Csodás nap volt!