Skip to main content

Ebben a tanévben beneveztük a fiúkat a pest megyei kosárlabda bajnokságba, melynek két fordulója volt. Sajnos nyolcadikosok közül csak egy tanuló vett részt a bajnokságban tőlünk, hetedikesekkel és sok hatodikos tanulóval tudtunk elindulni.

Az első forduló december 14-én Szentendrén volt. Éppen meglett a létszám, az utolsó embert a kapuban vártuk, különben nem tudtunk volna elindulni.

A gyerekek egy nagyon szép tornacsarnokban játszottak, majdnem akkora volt, mint a városi Sportcsarnokunk.

Kicsit megilletődve, és talán tanácstalanul, hiszen ilyen nagy pályán még sosem játszottak, kellett felvenni a versenyt a nagyobb, leigazolt játékosokkal szemben.

Az ellenfeleink Szentendre és Pomáz volt.

Mindkét csapattól vereséget szenvedtünk, ami nem meglepő. (12 és 9 pontot tudtunk ellenük dobni)

A második forduló Gödön, január 16-án volt, ahova kicsit más csapattal, de a lelkes hatodikosokkal és kiegészülve Mészáros Vazullal indultunk. (16 és 9 pontot dobtak a gyerekek)

Az ellenfél Göd és Szentendre volt. A Szentendre csapatával már a múltkor is találkoztunk, a gödi csapattal csak most. Természetesen, vagy sajnos a gödi csapat is csupa kosárlabdás, leigazolt játékosból állt. Így ellenük is igazolható volt a vereség.

A gyerekeink már sokkal jobban játszottak, csak nagyon sokszor nem sikerült jól a dobásuk, hiszen nem igazán tudtunk gyakorolni rá. Már kevésbé voltak megilletődve a pályától, már kezdeményeztek, és sokat javult önmagukhoz képest a játékuk. Természetesen ez még nem elég arra, hogy meg is nyerjék a meccset.

Csapattagok: Helmle Ágoston, Külley Gergely, Dudás Benedek, Őri-Kiss Lehel, Bernkeinstein Maximilián, Grónai Kevin, Ryan-Nagy Kevin, Kalecz Ábel, Bénik Dániel ,Nádudvari Máté

A gödi helyszínen: Nádudvari Máté, Őri-Kiss Lehel, Mészáros Vazul, Helmle Ágoston, Külley Gergely, Bernkeinstein Maximilian, Dudás Benedek, Bénik Dániel, Grónai Kevin,Bálint Balázs, Homonnai Levente