Skip to main content

Kirándulás Egerbe – a 6.a osztály élménybeszámolója

Reggel vonattal elindultunk Eger felé. Amikor megérkeztünk  elsétáltunk a szállás felé, ami egy egri kollégium volt. Itt mindenki megkapta a szobáját és vele együtt a szobatársait is. Az elrendezkedés után elindultunk a városba és az egri várba. A várban rengeteg izgalmas műemléket és műtárgyat tekintettünk meg. Ezek közé tartozik a várbörtön és még sok más. A várban fegyverbemutatót is megtekintettünk.  Néhány fegyver bemutatását illetve azok használatát néztük meg egy szakember segítségével, a végén a puska el is dördült😊. Ezek után a híres török építménnyel a Minarettel találkozhattunk, ami egyben az én kedvenc építményem volt a kirándulás során. A torony kb. 40 méter magas. Ezek a helyek visszaadják a kor hangulatát, ezért tetszett nagyon Eger. Remélem még viszza megyek oda!

Coskun S. Jázmin 6.a

 

Május 19-én kétnapos kirándulásra indultunk Egerbe. 7.25-kor találkoztunk az állomás előtt. Előző nap annyira izgultam, hogy nem tudtam aludni. A vonatozás kb. 2 óráig tartott de közben egyszer átszálltunk egy másik vonatra. A szállásunkról annyit, hogy volt akinek tetszett de volt akinek nem. Miután lepakoltuk a csomagjainkat elmentünk egy érdekes programra a Gárdonyi Géza Házba. Azután a várban egy ideig kóborultunk és később volt még két programunk. Az egyik egy puskalövés volt, a másik során lementünk a várbörtönbe. Utána elmentünk vacsorázni egy kis bolonyait😊. Ezek után jött az éjszaka! Majdnem egész éjjel kint voltunk a szállásunk előtt és csúzliztunk.

Másnap szombaton ellátogattunk a Csillagvizsgálóba, ahol egy rendhagyó kémia órát néztünk meg, ami mindenkinek a kedvence lett. Utána volt aki felmehetett a Minaretbe és az Óriás kerékre. Ezek után a Dobó téren barangoltunk de nemsokára indultunk a vonathoz , hogy haza menjünk. Nekem nagyon tetszett ez a kirándulás, remélem máskor is megyünk kétnaposra!

Hegedűs Zalán 6.a