Skip to main content

Központban a tehetség! Magyar Sport Napja és Teremtés Hete Projektnap

A napfényes D.O.M. téren sorakozott fel az iskola és megnyitották a projekt napot. A Magyar Sport Napja keretében zajlott a nap első fele. A zenés bemelegítést nagyon élveztük. A szalagos gyakorlatokat a 6.a osztályból lányok mutatták be. Látványos volt a sok-sok szalag lengetése. Járókelők kérdezték, milyen nap alkalmából sportolunk. Alsó és felső tagozat együtt futotta le váltó futásban a 2023 métert, ami jelképe a sport napnak. Lelkesen bíztattuk egymást a futásnál.

Az alsósok napja kirándulásokkal folytatódott.

A felsősök a tornateremben hallgatták meg Sellyei Csanádot, iskolánk volt diákját. A jó hangulatú, kötetlen beszélgetésben Csanád elmondta, sikereihez a tehetségének kibontakoztatása vezetett. Ehhez komoly munka, kitartás kell. 2021 októberében a Kajak Maraton Világbajnokságon egyes és páros számban is a dobogó legfelső fokára állhatott. A kajakozással egy időben kezdett vadászkürtön is játszani, amivel szintén járt versenyekre és azóta is lép fel koncerteken. Álmai között szerepel az, hogy képviselhesse Magyarországot egyszer az Olimpián.

Az udvaron a Teremtés Hetéről beszélt igazgatónőnk Ági néni. „Áradjon az igazságosság és a béke” – ez volt a témája az idei ökumenikus teremtésvédelmi hónapnak, amelyet Ámosz próféta szavai ihlettek: „Mint a víz, áradjon inkább az igazság, mint a sebes patak, az igazságosság” (Ám 5,24). Igazgatónőnk elmondta, legyünk jó gazdái világunknak, igyekezzünk minél jobban odafigyelni szokásainkra! Az idei év Teremtés Hetének központi gondolata a víz volt, ezért a pályázatban vizes élőhelyeket bemutató térbeli képeket lehetett készíteni. Egész héten örömmel szemléltük, ámultuk egymás munkáit, ötleteit. Ágnes igazgatónő gratulált a sok szép alkotáshoz és átadta az okleveleket. A nagysikerű Medve Matek Verseny díjazottjainak kihirdetése, oklevelek átadása is ekkor volt.

Harmadik órában vízzel kapcsolatos játékos foglalkozások voltak.

A foglalkozások után a napfényes Duna-partra lesétáltunk. Élőben szippanthattuk be az élő víz illatát, gyönyörködhettünk a csodás panorámában. Megnéztük Sellyei Csanád kajakját, aki a kedvünkért tett egy kört a vízen, amit hangos szurkolással, bíztatással kísértünk.

Köszönjük az élményekkel teli, vidám napot! Iskola tanulói nevében a 7.z osztály