Skip to main content

Kórusunk eseményekben bővelkedő, mozgalmas tavaszi időszakot tud maga mögött:

 • Karolina miséken való szolgálat
 • z osztályosok Kisopera: G. Costamagna SDB: La scuola d’un villaggio (Falusi iskola) előadása a Püspöki palotában
  A nagy sikerű előadást ITT újra megtekintheti.
 • z, 4.z, 5.z, 6.z kóristái a Városi Sportcsarnokban énekeltek az Első Világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából
 • Éneklő ifjúság – minősítő koncert: Arany minősítést kaptak a Váci Székesegyházi Kórusiskola kórusai

A Mária Rádió két alkalommal rendezett kórusversenyt, ahol a Székesegyházi Kórusiskola mindkétszer arany oklevelet kapott 2. ill. 1. helyezéssel népének kategóriában, az iskola gregorián együttese, a Gaudia Schola pedig második lett gregorián kategóriában.

Ez év március 10-én a Piarista Gimnáziumban megrendezett Éneklő Ifjúság hangversenyen a Székesegyházi Kórusiskola kórusai Verbay Zsuzsanna karnagy vezényletével az „A” kategóriában arany minősítést kaptak. Változatosan összeállított műsoraikban egyaránt szerepeltek többszólamú “a capella” kórusművek, kánonok, zongorakíséretes kórusművek és népdalcsokrok is, mely utóbbiakat Tumbász Mártonné népzene- és citera szakos tanár állította össze ritkán hallható bakonyi dudanótákból és borzavári leányjátékok dallamaiból. Citerán közreműködtek: Babai-Belánszky Nóra, Karánsebessy Tünde és Kontreczky-Catalan Glória. A háromtagú zsűri – Szebellédi Valéria, Liszt- és Artisjus díjas karnagy, Lánczky Edit karnagy és Kissné Szendrő Mónika karnagy – kiemelte a kórusok szép tiszta éneklését és homogén hangzását. A koncerten nagyszerűen énekelt a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont Fiúkórusa Muntag Lőrinc vezényletével, valamint a Piarista Gimnázium újonnan alakult két kórusa is Horváth Tamás vezetésével. A koncerten zongorakísérők voltak Verbay Zsolt, Enyedi Mózes és Gyarmati Pálné. A Piaristák műsorát gazdagította Komáromi Blanka csodaszép Galga menti népdalcsokra. A szervezők reményüket fejezték ki, hogy a későbbiekben egyre szélesebb körben, több gyermekkórus meghívásával tudják gazdagítani Vácott is az Éneklő Ifjúság koncerteket, segítve ezzel a város és a környék gyermekkórusait is.
A koncert felvételeit itt tekintheti meg: I. rész , II. rész , III. rész , IV. rész

 • Kórusiskolai zarándoklat Márianosztrára
  Az eseményről megjelenő beszámolóért IDE kattintson!
 • Húsvéti szolgálatok a Virágvasárnapi, az Olajszentelési, és a Húsvéti püspöki szentmiséken
 • Kodály Zoltán: Háry János c. daljátéka a Piarista Gimnázium dísztermében