Szigetvári kirándulás 2016. szeptember 10.

Szigetvár ostromának 450 éves évfordulójára emlékezve Szigetvárra kirándultak tanítványaink. Kísérő tanárok: Borus Eszter, Szász-Vadász Franciska.

Hevesi Zsanett (6.b) beszámolója a kirándulásról:

Hajnali fél ötkor indultunk a váci vasútállomásról a Nyugatiba, onnan metróval mentünk tovább a Délibe, aztán különvonattal Szigetvár felé vettük az irányt. A vonaton étkezőkocsi is volt, ahol reggelit lehetett vásárolni. Útközben volt aki filmet forgatott, volt aki beszélgetett, telefonozott vagy a csoporttal játszott pl. szókirakót, elnök, titkárt vagy „cső Csabát”.

Nagyon jól szórakoztunk. Amikor odaértünk zenekar fogadott minket. Beszédet mondott nekünk a polgármester, azután kísérettel a városon keresztül a várba mentünk. A várban először egy sast tekintettünk meg. Aztán a szigetvári csatát néztük meg, amit hagyományőrző csoportok játszottak el. Utána végigmentünk a vásáron: kutyákat néztünk, fényképezkedtünk. Egy interaktív múzeumot is meglátogattunk, ahol különböző élményekben volt részünk. Ezt ebéd követte, a menü bableves és csokoládés sütemény volt. Ezután vásárolni lehetett mindenfélét: ékszereket, kicsi faállatokat, fagyit és még sok más jót.

Hazafelé a vonaton jókedvűen szórakoztunk, hajat fontunk, labdáztunk, nézelődtünk, ettünk és „cső Csabát” játszottunk. Amikor hazaértünk mindenki örömmel fogadott minket.