Óriási focisiker Budakeszin!

Két csapattal neveztünk idén az országos KIDS (Katolikus Ifjúsági Diáksport Szövetség) Kupára, a II. és a III. korcsoportban. 5+1 fő a pályán, csapatonként három cserével, a korcsoportokat születési év szerint határozzák meg. A II.-ban negyedikesek és ötödikesek, a III.-ban öt- és hatodikos diákjaink játszottak. A budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium kitűnő pályáin a helyiek csapatai mellett főleg Budapestről (több iskolából), de Kecskemétről, Mezőkövesdről és Gödöllőről is érkeztek ellenfelek.

A nagyobbak csapata – Bóta Zsigmond, Fejős Sámuel, Hevesi István, Laluska Levente, Mezei Bence, Mózes Áron, Puskás Gergely, Tányéros Dávid, Varga Csanád – két vereség után a budapesti Szent Angéla csapata ellen nyert higgadt és fegyelmezett játékkal, nagyon szép gólokkal, így velük végül a pontszerző ötödik helyen végeztünk.

A kisebbek – Enyedi Bence, Jakobszen Dávid, Király Botond, Kovács Márton, Külley Csaba, Soltész-Nagy Ádám, Szabó András, Szabó Lázár, Szász-Vadász Koppány – a házigazdák ellen kezdtek és egy szemfüles góllal az első perctől vezettek, amikor az utolsó pillanatokban, némileg vitatható találattal (a kapusunk kezéből rúgták ki a labdát) egyenlített az ellenfél, 1-1. A második meccsen a kecskeméti Szent Imre ellen játszottunk, akik nagyon komoly játékerőt képviseltek. Rendkívül tudatosan, összeszokottan, fegyelmezetten futballoztak és tulajdonképpen esélyt sem hagyva 4-1-re legyőztek bennünket. Nélkülünk, az utolsó csoportmérkőzésen dőlt el a továbbjutás. Ha a kecskemétiek négy, vagy annál több góllal nyernek a Prohászka ellen, mi jutunk az elődöntőbe. A srácok mindvégig hitték, hogy ez lehetséges és kiszurkolták! A Szent Imre 5-0-ra verte a házigazdát! Hihetetlen! Ott vagyunk az elődöntőben!

A másik csoport legjobbja ellen játszunk. Kiegyenlített, nagy küzdelemben szerezzük meg a vezetést. Marci, Andris, Csabi, Boti és Lázi folyamatosan veszélyeztetnek, labdavesztés után fegyelmezetten zárnak vissza. Az ellenfél gyakorlatilag nem jut el a büntetőterületünkig sem, Bence és Dávid falat húznak a félpályánál, Koppánynak annyira nincs dolga, hogy szegény majdnem elalszik a kapuban. Nagyon okosan tartjuk az előnyt és támadunk, az ellenfél kapusa azonban hihetetlen bravúrokat bemutatva sorozatban hárít. Azután, a második félidő közepén a csereként beállt Ádám révén két kapufa után rúgunk még egyet! 2-0! Letelt a 2×12 perc! Vége: 2-0! Az eddigi legjobb játékunkat mutattuk be! A döntőben vagyunk!

Az ellenfél újra a Szent Imre Kecskemétről. A csoportban 1-4 volt, és tényleg nagyon jók. Profi módon összerakott és felkészített csapat, az elődöntőből tizenegyes párbajjal jutottak a döntőbe. Ezek a mi fiaink viszont nem ismernek lehetetlent. Olyan szívvel, lélekkel, odaadással játszanak, úgy bíztatják, hajtják egymást…ugyanakkor nyugodtak és abszolút sportszerűek… fantasztikus öröm ezt látni. Gyönyörű gólokkal 2-0-ra hozzuk az első félidőt…térfélcsere…gyerekek, nagyon figyelni…még nincs vége! Az ellenfél a második félidő elején két gyors góllal egyenlít…2-2. A srácaink nagyon fáradtak, kimerültek, de nem törnek le, nem keserednek el! Honnan van ez a tartás? És tényleg nem tudom, milyen tartalékokat mozgósítanak, nem tudom miből, de rátesznek még egy lapáttal, támadunk, veszélyes helyzeteink vannak…és az egyiknél Andris közelről bekotorja! 3-2! Még négy perc, mutatja a spori…az ilyenkor rengeteg idő…az ellenfél mindent megpróbál…a mieink már teljesen kifáradtak, valahogy mégis ki kéne tartani fiúk!!!…és a srácok utolsó erejükkel, mindent beleadva védekeznek, elrúgjuk a labdát, őrizzük az eredményt…már nincs egy perc…És akkor a bíró lefújja!!! 3-2-re nyerünk!!! Hihetetlen!!! Megnyertük a kupát!!! Örömmámorban úszunk!!! A gyerekek egymás nyakában!!!

 

Nagyon köszönöm fiúk ezt a hatalmas élményt, szeretettel gratulálok, nagyon büszke vagyok rátok,

 

Levente bácsi

 

« 1 A 6 »