Népművészeti verseny sikerek

A gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és AMI szervezésében  a XXV. Dunakanyar Népművészeti Verseny 2019.április 29-én került megrendezésre. A nagy múlttal rendelkező eseményre évről évre készül iskolánk, ebben a tanévben 7 gyermek készült a megmérettetésre. 

A zsűri elismert népművészekből állt, a hangszeres kategória bírálói Szerényi Béla ( hangszerkészítő mester, előadóművész, tanár, népzenekutató ) Terék József (Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett népzenész, zeneszerző, zenei rendező, népzenekutató) voltak.
A 3.z osztályos leányok – Karánsebessy Tünde, Babai-Belánszky Nóra, Pozsgai Petra és Szentkuti Anna – zalai dallamokkal, játékokkal mutatkoztak be. Kedves, játékos előadásuk a zsűri tagjait lenyűgözte, így a népi hangszeres kategóriában a kiemelt arany minősítésük mellett a gálán is képviselték muzsikájukkal a hangszeres versenyzőket.
A szóló hangszeres kategóriában Ma Ildikó Tuka Zsigmond nagykunsági adatközlő nyomóeszközös játékstílusát idézte citerajátékával, amit a zsűri kiemelt arany minősítéssel jutalmazott.
Kontreczki-Catalan Glória Blanka 4.z osztályos tanuló Moldvai dallamokat szedett csokorba, az ő játékát a bírálók ezüstre minősítették. Szatmári összeállításával Boldizsár Virág 7.z-s növendék is ezüst díjazásban részesült, verbunkot, lassú és friss csárdást és hallgatót pengetett citeráján.
Varga László atya a jó hírek hallatára egy kis agapéval kedveskedett a gyermekeknek, és együtt ünnepeltük meg a sikereket. Köszönet érte Laci atya!
Felkészítő tanáruk: Tumbász Anita
Az oklevelek (a képre kattintva nagy méretben láthatók):
A versenyről készült videók: