Látogatás a Terror Háza Múzeumban

Szeptember 23-án, a három 8.-os osztály felkerekedett, hogy ellátogasson a Terror Házába. Hallottam már erről a múzeumról, de mindenki máshogy mesélt róla, így kíváncsian vártam, rám milyen hatással lesz.

Egy másfél órás tárlatvezetésen vettünk részt, ahol a vezetőnk mindent érthetően magyarázott el nekünk és válaszolt a kérdéseinkre. Maga a hangulat eléggé rideg volt, hisz nem épp kellemes dolgokat láttunk és hallottunk, bár szerintem többen kíváncsiak voltunk, mit is élhettek át szüleink, nagyszüleink. Hallottunk a kettős megszállásról, arról, hogy éltek ilyenkor az emberek, milyen kínzásokat vetettek be ártatlanok ellen a kommunisták. Volt a kiállítás elején egy nagy tank, mellette több, mint 3000 ember arca nézett ránk. Én nem tudnám megmondani melyik része volt számomra  a legérdekesebb, hisz annyira sok dolgot hallottunk, hogy van amire – sajnos -nem emlékszem, bár próbáltam figyelni, mivel édesapámék már bőven ebben nőttek fel, ellenben én már nem, és teljesen más lehetett átélni, mint az, hogy “csak” elmesélik nekem. Nem tudom, hogy később még vissza szeretnék-e menni, mert engem eléggé megrázott, hiába volt érdekes.

A hangulat bent nehéz volt – amit úgy látszott sokan nem éreztek – , de mindenképp érdeklődő is. Mindenesetre emlékezetes látogatás volt.

« 2 of 4 »