Határtalanul Erdély földjén

A jövő tanév nyolcadikosai öt napos, erdélyi kirándulásra indultak. A buszunk szombat hajnalban indult az iskola elől. Mindenki fáradtan, félálomban ült fel az egyébként kifejezetten kényelmes, klimatizált magánbuszra. Az úton mind elfoglaltuk magunkat. Volt aki aludt, zenét hallgatott, de kerekedtek hosszas beszélgetések, nagy röhögcsélések is. Már reggel nyolc óra környékén átléptük a Magyar-Román határt, ahonnan Nagyvárad és Kolozsvár felé vettük az irányt, majd egy belvárosi sétát követően indultunk tovább.

Gyergyószárhegyen már vártak a falusi befogadók, meleg vacsorával és nagy szeretettel. Minden napra jutott program. A környéken élő, és azt nagyon jól ismerő idegenvezetőnk minden helyet bemutatott, mindenről mesélt, a száraz tényeket legendákkal, történetekkel, érdekességekkel tarkította.

Vasárnap a Gyilkos-tó mentén barangoltunk, ahol egy hatalmas eső kapott el minket, így nem volt könnyű a sáros meredek oldalon felkapaszkodni. Innen a Békás-szorosba sétáltunk, ami szintén elképesztően szép volt. A következő napokban bejártuk a Pajardi sóbányát, Tamási Áron, és Orbán Balázs emlékművét, a Csíksomlyói kegytemplomot, a Szent Anna-tavat, és még rengeteg gyönyörű helyet, melyek egykor Magyarország területein voltak.

Természetesen nem maradt el a “medve les” sem, bár nem volt megtervezve az egyik kirándulás alkalmával egy szép nagy anya medvét láttunk, három kisbocsával, szerencsére biztonságos távolságból. Az utolsó estét tábortűzzel zártunk, ahol szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. A visszaúton is minden rendben zajlott, itt is belefért az időbe egy kis városnézés és vásárolgatás Marosvásárhelyen. Tíz órára már így is mindenki haza ért.

Elképesztő élmény volt! A közös utazással, a sétákkal, az erdélyi vidám hangulattal. Köszönjük a lehetőséget!

A 7., vagyis most már inkább a 8. évfolyam nevében

Gyombolai Emma

A program teljes egészében Magyarország Kormányának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt “Határtalanul” programja keretében valósulhatott meg.


« 1 of 26 »